Laatste ontwikkelingen op het gebied van beleggen

De beleggingswereld is een dynamische sector, waarin er voortdurend van alles verandert. Beurzen, bedrijven die genoteerd zijn en de regels en trends zijn altijd in ontwikkeling. Hierdoor loop je als belegger, CEO of als geïnteresseerde snel de kans om qua kennis achterop te raken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit blog brengt de laatste ontwikkelingen in kaart die binnen de beurswereld en aandelensector spelen. Lees snel verder en ontdek welke ontwikkelingen in beleggen actueel en relevant zijn en jouw kunnen helpen om de juiste beslissingen te nemen!

Edelmetalen blijven populair om in te investeren

Een belangrijke ontwikkeling in beleggen die de laatste tijd steeds zichtbaarder wordt, is de blijvende populariteit van beleggingen in edelmetalen als goed, zilver of koper. In de beleggingswereld is decennialang bekend dat geld beleggen in edelmetalen relatief veilig is en daardoor grote kansen biedt om je geld op langere termijn veilig te beheren en te laten renderen.

Beleggen in cryptocurrencies is nog steeds hot

Investeren is cryptocurrencies is ook een ontwikkeling in beleggen die meer dan actueel is. Nog steeds weten veel mensen – zowel miljonairs ondernemers als beleggers – de weg naar digitale valuta te vinden. Op lange termijn investeren in coins als Ethereum, Bitcoin of Litecoin lijkt minder populair te worden door de hoge volatiliteit van crypto’s, ten faveure van speculaties en daghandel. 

Gespreid en defensief beleggen is de norm

De beurzen, zowel aandelenbeurzen als exchangeplatforms voor cryptocurrencies, staan door de coronacrisis en daarna de Oekraïne-oorlog onder druk. We zien dit terug in het gedrag van een groeiend aantal beleggers. Investeerders zijn voorzichtiger geworden en kiezen ervoor om meer gespreid hun geld in aandelen en cryptocurrencies te beleggen. De risico’s en schommelde koersen zijn op dit moment te groot om te offensief te beleggen en handelen. Defensief met investeringen omgaan, het spreiden van je beleggingskapitaal en geen overbodige risico’s nemen dus! 

Beleggen in vastgoed door stijgende vastgoedprijzen

De prijzen van woningen, bedrijven en soortgelijk vastgoed zijn de laatste jaren geëxplodeerd. Deze ontwikkeling lokt steeds meer investeerders richting vastgoedbeleggingen. Je geld in stenen en beton stoppen is relatief veilig en levert op dit moment zeer interessante rendementen op.